Domaine des Pasquiers

De Provence, een land van de Middellandse Zee, is van nature een land van wijnstokken. Vier generaties wijnboeren zijn er sinds 1935 in geslaagd op dit landgoed te wonen. De gebroeders Lambert namen in 1998 het Domaine des Pasquiers over, dat door hun grootvader was opgericht. 

Deze traditionele wijnmakerij bestaat uit 87 hectare en wordt nu gerund door de twee broers Jean-Claude en Philippe Lambert en zijn zoon Matthieu. Ze zijn complementair en hebben dezelfde waarden: respect voor de bodem, respect voor de wijnstokken. Ze werken onvermoeibaar aan elegante wijnen die een ware uitdrukking zijn van dit prachtige terroir.Het zijn de zachte hellingen van Sablet waar de druiven op een zanderige bodem groeien, samen met grind dat de wijn zijn finesse en minerale kwaliteiten geeft.

Alles begint in de wijngaard, daarom bevoorrechten de gebroeders Lambert sinds enkele jaren de biologische landbouw. Om de kwaliteit van de vruchten te behouden, is de oogst volledig ontsteeld en de vaten zijn kort. Hierdoor blijft de aromatische rijkdom en de frisheid van de wijnen behouden. De verschillende soorten druiven worden apart gevinifieerd voordat ze worden geassembleerd. De druivensoorten in de wijngaard zijn de belangrijkste van de Rhônedal: Zwarte Grenache voor de fruitigheid en de zachtheid, Syrah voor de structuur en de delicatesse en Mourvedre voor de diepte en de concentratie.

 

 

Domaine des Pasquiers

Plan de Dieu Côtes du Rhône Villages

€ 13,00

Fruitig en rond.

Rood
Syrah Grenache Mourvèdre
Rhone (FR)

Meer Details
Domaine des Pasquiers

Sablet Côtes du Rhône Villages

€ 13,00

Subtiel en aromatisch.

Rood
Syrah Grenache Mourvèdre
Rhone (FR)

Meer Details
Domaine des Pasquiers

Sablet Côtes du Rhône Villages Blanc

€ 13,00

Vol en rokerig. 

Wit
Clairette Marsanne Rousanne
Rhone (FR)

Meer Details
Domaine des Pasquiers

Vin de Pays Vaucluse

€ 7,50

Fruitig en gemakkelijk.

Rood
Merlot Syrah Marselan
Rhone (FR)

Meer Details

Niet gevonden wat je zoekt? 

ZOEK IN ALLE WIJNEN