Domaine de Fontenille

Afkomst: Luberon, Frankrijk

De wijnbouw in Fontenille gaat terug tot het begin van de 17e eeuw. Gebouwd tussen het einde van de 16e en het begin van de 17e eeuw, verschijnt de Domaine de Fontenille in 1638 met 12 hectare aan wijnstokken. Het pand groeide geleidelijk aan tot 35 hectare in 1748.

Domaine de Fontenille heeft vandaag de dag een uitzonderlijke wijngaard van 35 hectare wijnstokken. De wijnstokken putten hun kracht uit klei-kalksteen en steenachtige bodems. De hellingen zorgen voor perfecte zonneschijn en een betere waterafvoer. De Mistral van de Provence reinigt de druiven op natuurlijke wijze. De wijngaard wordt zo beheerd dat de behandelingen tot een minimum worden beperkt en dat de druiven zo goed mogelijk tot rijpheid worden gebracht met respect voor de natuur. De wijngaard van Fontenille bestaat uit de karakteristieke druivensoorten van de Luberon BOB.

Het landgoed is sinds 2014 aan het omschakelen naar biologische landbouw en maakt gebruik van de nieuwste wijnbouw technieken in een nieuwe wijnmakerij met traditionele architectuur. De verschillende soorten vinificatie worden uitgevoerd dankzij de behandeling van de binnenruimtes: afgeronde betonnen kuipen in een halve cirkel en rijen roestvrijstalen kuipen die in de houten vaten van het wijnbouwbedrijf worden gestort.

 

Domaine de Fontenille

Fontenille Cuvée Alphonse Luberon AOP

€ 18,00

Gastronomische rosé van topklasse.

Rosé
Syrah Grenache
Luberon (FR)

Meer Details
Domaine de Fontenille

Fontenille Luberon AOP Blanc

€ 14,50

bloemig met frisse afdronk.

Wit
Rolle Grenache Clairette
Luberon (FR)

Meer Details
Domaine de Fontenille

Les Impatients Blanc

€ 14,00

Levendig met een zachte mousse. 

Wit Mousserend
Rolle
Provence (FR)

Meer Details
Domaine de Fontenille

Luberon AOP Rouge

€ 13,50

Krachtig en soepel. 

Rood
Syrah Grenache
Luberon (FR)

Meer Details

Niet gevonden wat je zoekt? 

ZOEK IN ALLE WIJNEN