Welkom bij Égrappé!

De grote liefde voor wijn en met jarenlange kennis en ervaring, heeft ons gebracht tot een prachtig assortiment kwaliteitswijnen uit Frankrijk en Italië.
Ruim 12 jaar geleden heeft Wout  Égrappé opgericht en daarmee van zijn hobby en passie zijn vak gemaakt.

 

Over ons

 

 

Wout: leren van de locals


“Bewust specialiseerde ik me in Frankrijk en Italië, de bakermat van de wijncultuur en een gebied dat te overzien is. Want ik wilde uitsluitend rechtstreeks bij de bron inkopen en zelf op smaak en kwaliteit beoordelen.
Zo gingen we op reis naar kleine Franse en Italiaanse dorpjes, waar we neerstreken op pleintjes bij restaurants en bars om te achterhalen wat de lokale bevolking drinkt.

Van wat we lekker vonden, vroegen we de herkomst en wisten de locals ons precies te vertellen waar we zijn moesten. Zo vonden we onontdekte wijnhuizen, kregen we de mooiste proeverijen en maakten we kennis met de heerlijkste wijnen voor ons assortiment. En zo gaat dat vandaag de dag nog.”
 


Persoonlijk & Exclusief

Door de vele bezoeken zijn inmiddels al heel wat goede en bevriende relaties bij de Chateau’s en producenten opgebouwd waardoor er een wederzijds vertrouwen is ontstaan.

Zo zijn wij soms aanwezig bij de jaarlijkse pluk, overnachten we in het Château bij de familie thuis, dineren we met elkaar en proeven de nieuwe jaargangen. Alle wijnen die je bij ons in het assortiment kunt vinden zijn persoonlijk door ons op het Château geproefd en beoordeeld op karakter en zuiverheid.
Een aantal wijnen zijn daarom ook exclusief bij Égrappé verkrijgbaar.

Deze persoonlijke keuring en beleving is voor ons van groot belang,
want zo kunnen wij gegarandeerde top kwaliteit leveren met kennis van de herkomst en passie voor het product.
Geen gekunsel, maar puurheid dat is wat wij in het glas willen zien.

En wij blijven natuurlijk voortdurend speuren door Frankrijk en Italië om nieuwe kleinschalige wijnleveranciers te ontdekken!


DSC_8011.jpg


Want de echte beleving zit uiteindelijk in het glas!

Over ons


Vins de Qualité voor jou!

Deze persoonlijke benadering brengen wij ook graag over naar jou als consument.
Ben je opzoek naar de juiste wijn/spijs combinatie,
wil je je wijnsmaak beter leren kennen, of misschien weet je precies waar je van houdt en wil je gewoon je wijnklimaatkast goed gevuld houden met steeds nieuwe top wijnen?
Wij bieden hoge service, geven professioneel wijnadvies en denken graag mee.

Kom een glaasje proeven op de Kolk!

Kolk 32, het adres van ons sfeervolle proeflokaal. Op de website proberen we jullie zoveel mogelijk mee te nemen in onze beleving van wijn. Maar het liefst schenken we een glaasje in ons proeflokaal en vertellen over de mooie kwaliteit van onze wijnen. Met regelmaat organiseren we informele wijnproeverijen waar wij nieuwe ontdekkingen en opgedane ervaring delen. 
Daarnaast zijn wij inmiddels geroemd om onze gezellige aanschuiftafels. Mooie avonden om met elkaar te genieten van een heerlijk menu en proeven van alleen het beste in het glas.

Bekijk wijnproeverij data

 

Kortom, er is veel te bepraten over wijn, maar vooral heel veel te proeven!