Wijn/spijs tip: Gewürztraminer, munsterkaas & kummel

Gewürztraminer Réserves Personnelles van Domaine Bott Frères. Kruidig, bloemig, rijk van geur en smaak. Gewürztraminer moet je een keer proberen, deze wijn is echt weer eens wat anders. Gewürztraminer is bij uitstek de meest herkenbare druif uit de Alsace. 
 

De wijn

Het Duitse woord Gewürz staat voor kruidig en dat is meteen wat opvalt. De geur en smaak zijn bijzonder expressief en alle zintuigen worden op scherp gezet bij het drinken van deze wijn.
Geuren van lychee, mango en rozen springen uit het glas. De wijn is rond, krachtig, maar zeker niet te zwaar. Deze wijn combineert het beste met gerechten met pit. Denk bijvoorbeeld aan kruidige gerechten uit de Oosterse keuken.  
Máár op z’n mooist is de Gewürztraminer bij een stukje Munsterkaas!
Een klassieke combinatie uit de Alsace geserveerd met wat kummel erbij.
Munster is het karakteristieke kaasje van de Alsace en Vogezen, genoemd naar het gelijknamige stadje aan de voet van de Vogezen. Deze sterk geurende en kruidig smakende kaas, gemaakt van rauwe koemelk, heeft een zachte binnenkant en een gewassen korst.


Hoe serveer je dit?

Leg de Munsterkaas op een mooie houten plank, strooi er wat kummel bij.
Schenk een glas Gewürztraminer in, dip een stukje Munsterkaas in de kummel en hapje – slokje – hapje - slokje… genieten, meer niet!

 

Zelf proberen?

Deze twee producten brengen jou de beste wijn/spijs combinatie uit de Elzas. Wil je deze match made in heaven zelf ook proberen? Bekijk hier het Gewürztraminer assortiment van Égrappé!

Gewürztraminer

Gewürztraminer, Munsterkaas en kummel