Uitgelicht: Château de Lavernette

Deze maand hebben wij een prachtige aanbieding klaarstaan: alle wijnen van Château de Lavernette nu met 10% korting. Dit wijnhuis produceert al jaren prachtige witte, rode en mousserende wijnen uit het gebied Beaujolais. In deze blog informeren wij je graag over dit prachtige wijnhuis!
 

Al jaren actief

Vanaf 1467 is Xavier de Boissieu de 18e generatie. Hij is de zoon van Anke en Bertrand de Boissieu. Xavier en zijn vrouw Kerrie hebben het verbouwen en produceren overgenomen met een compleet nieuwe visie voor het wijnhuis en de toekomst van wijn in het algemeen.
 

Biologisch wijnhuis

Sinds 2007 heeft het Château een drastische omslag gemaakt en besloot om te schakelen naar de biologische en biodynamische landbouw. Het wijnhuis kan dus garanderen dat al hun wijnen op een zuivere manier en met groot respect voor het milieu zijn gemaakt, waardoor alle wijnen van zeer hoge kwaliteit zijn. Dit is ook waarom het Château in 2007 een DEMETER international- en een AB (Agriculture Biologique) certificatie ontving.
 

Een biologische productie betekend dat alle wijngaarden uitsluitend mechanisch of met de hand worden verbouwd en dus absoluut geen onkruidverdelgers worden gebruikt. Het wijnhuis werkt hierdoor uitsluitend met de hand vanaf het snoeien in de winter tot en met de oogst. Zij maken dan ook hun eigen organisch compost om de wijngaarden te behandelen.

Biologische wijnen van Château de Lavernette

Interessant om te weten: De wijnstokken van Château de Lavernette zijn tussen de 20 en de 60 jaar oud. De oudste stokken zijn die van de Beaujolais Blanc zijn 60 jaar oud.
 

De Lavernette wijnen bij Égrappé

De wijnen van Château de Lavernette staan bekend om hun rijke, volle smaak en herkenbaar karakter. Égrappé licht momenteel een paar prachtige wijnen uit, die heerlijk zijn om te aperitieven en voor veel gerechten een perfecte aanvulling zijn. Ben jij benieuwd naar welke wijnen wij deze maand voor jullie hebben klaar staan? Bekijk hier ons volledige aanbod en geniet nu nog van 10% korting op alle wijnen van Château de Lavernette!

Bekijk aanbieding