Ga je mee op mijn wijnreis?

Mijn wijnreis


We reizen af naar het hart van de Provence.

Een plek waar ik me thuis voel.
Waar ik een glas Rivarose drink op het strand met mijn 2 kids,
een weekendje ontspan met een rode Salettes uit de Bandol met mijn man
of tot in de late uurtjes met vriendinnen een glas wijn drink in de bar.
Zoveel rust, zoveel prachtige plekken, zoveel heerlijks te eten en drinken.

Waarom zijn bepaalde wijnhuizen zo bijzonder? Hoe komen deze wijnen aan hun uitzonderlijke kwaliteit? Waarom hebben wij als Égrappé nu juist voor dit wijnhuis gekozen?
Elke maand neem ik je mee op mijn wijnreis langs de prachtige wijnhuizen in ons assortiment.
Zo kom je meer te weten over de herkomst van de wijn én een beetje meer over mij en mijn persoonlijke wijnsmaak.

Mijn schoonvader en oprichter van Égrappé, Wout Kasen, maakt deze wijnreizen al vele jaren. Door zijn enorme wijnkennis en ervaring heeft Égrappé inmiddels een prachtig assortiment opgebouwd en leert hij mij juist die wijnen te selecteren die echt bijzonder zijn.

Alle wijnen die je bij ons kunt kopen zijn met zorg en aandacht geselecteerd. We maken persoonlijk kennis met de wijnboeren op het Château, wandelen over de wijngaard, luisteren naar hun verhaal en proeven in de wijnkelders. Want alleen dan kun je de echte passie van een wijnhuis ervaren. En deze passie en kennis brengen we graag over naar jou.


Adembenemend

Een van deze adembenemende plekken is Château d’Estoublon.
Een prachtig landgoed gelegen in Les Baux de Provence. Ruim 20 jaar is dit wijnhuis in handen geweest van de Zwiterse familie Schneider.
Earnest Schneider, onder meer eigenaar van het horlogemerk Breitling, heeft het Château overgedragen aan zijn dochter en schoonzoon Valérie en Rémy Reboul.
Sinds 2020 is het wijnhuis overgenomen door Stéphane Courbit, eigenaar van LOV Hotel Collection waaronder de zeer prestigieuze
hotelgroep Les Airelles valt en Jean-Guillaume Prat. 
 

Mijn wijnreis
Mijn wijnreis
Mijn wijnreis


Biologische wijnbereidingsmethode

De wijngaarden bevinden zich op de zuidhellingen van de Alpilles. Al meer dan 15 jaar werkt Château d'Estoublon aan het creëren en herbouwen van een biologische wijngaard en het herstellen van de kelders. Deze biologische focus op het maken van wijn vinden wij een zeer belangrijke criteria, omdat hiermee de hoogste kwaliteit wordt behaald.
Om de biologische landbouwcertificering (AB-label) te verkrijgen, moeten de wijnstokken volgens precieze specificaties worden geteeld: chemische onkruidbestrijding en het gebruik van synthetische behandelingsstoffen zijn verboden. Alle wijnen van dit Château worden sinds 2012 gemaakt van druiven met biologische en biodynamische wijnbereidingsmethoden. Twee jaar geleden kozen ze voor een alternatieve vorm van landbouw met zeer beperkte hoeveelheden koper en zwavel. Deze nieuwe aanpak heeft zeer bevredigende resultaten.


Wereldberoemde olijfolie

 

Estoublon olijfolie.jpgDit moderne wijnhuis staat o.a. bekend om zijn olijfolies van wereldklasse, herkenbaar aan de prachtige flessen waar vaak de vergelijking met Chanel wordt gemaakt.

“Op een snikhete dag een rondleiding door de wijngaard. Het was zo de moeite waard!”

Château d'Estoublon wordt beschouwd als een van de meest opmerkelijke locaties in de hele regio en dat voel je meteen als je er bent. Het bestaat uit 494 hectare grond waarvan 47 hectare wijngaarden en 254 hectare olijfbomen. Het Château is recentelijk volledig gerenoveerd en beschikt over 10 luxury hotel suites in Provençaalse stijl, een geweldig restaurant met prachtige tuin en uitgebreide shop.
Na een korte wandeling over het Château waren wij overdonderd door dit schitterende wijnhuis en moesten de wijnen hiervan ontdekken!
Sedad Ramic, exportmanager, heeft ons vriendelijk ontvangen en meegenomen in de beleving van deze wijnmakers.
Op deze snikhete dag in juli hebben we een ontzettend leuke en leerzame rondleiding gehad door de wijngaarden en het wijnassortiment geproefd in de kelders.
Wat een mooie smaken! De wijnen van Château d'Estoublon zijn van zeer hoge kwaliteit en worden dan ook geschonken in de top restaurants en hotels van de wereld. 

Referentie in de regio

Het aroma en de structuur van de wijnen zijn een referentie binnen de regio.
De rode wijn is gemaakt van Grenache, Syrah, Cabernet-Sauvignon en Mourvèdre en wordt 18 maanden gerijpt op eikenhout vaten.  De wijnen worden verfijnd en 2 jaar bewaard in de kelders voordat ze worden verkocht.

De witte wijn is een blend van gelijke delen tussen Grenache, Rousanne en Marsanne. Witte wijnen van Domaine d’Estoublon hebben het label Protected Geographic Indicatie (IGP) Alpilles. De Provençaalse wijngaard, gelegen in de Bouchesdu-Rhône heeft een mild mediterraan klimaat, met een sterke invloed
van de mistral. 
Ongeveer ¾ van de productie rijpt in vaten, variëteit per variëteit, en de rest in 
 ‘‘ natuurlijk beton ’’ amfora-achtige tanks. De wijn wordt 9 maanden gerijpt op fijne droesem.
Deze wijnen zijn heerlijk om nu te drinken, maar kunnen ook enkele jaren bewaard blijven. 

La Table d’Estoublon, genoten van een fantastische lunch

Midden in de prachtige rozentuin hebben wij genoten van een gastronomische lunch. Heerlijke gerechten in een ultieme Provence setting. Tijdens de lunch hebben wij nog eens alle jaartallen mogen proeven. Wat een geweldig assortiment heeft dit Château opgebouwd!

Ga een dag genieten in dit Château!

Ben je aankomende zomer in de Provence en wil je een dag extreem genieten, ontspannen en lekker eten? Maak een stop bij dit wijnhuis, het is werkelijk fantastisch!


In Nederland zijn wij exclusief importeur van de wijnen van Château D'Estoublon.
En daar zijn we maar al te trots op!